OUG 14 riscă să fie anulată, OUG 13 să reînvie. De ce?

Actualizare: Marți, 21 Februarie, Parlamentul a adoptat legea de respingere a OUG 13 și legea de aprobare a OUG 14. Astfel, în mod normal, chiar dacă OUG 14 este anulată, OUG 13 nu mai poate intra în vigoare.

OUG 14 ar avea probleme  „tehnice” de neconstituționalitate dincolo de greșelile mediatizate (Acelea au fost între timp rectificate la Senat). Acestea ar putea duce la intrarea în vigoare a OUG 13

CCR ar putea să decidă foarte repede că OUG 14 are probleme de neconstituționalitate. O asemenea decize ar pune în vigoare OUG 13, atâta timp cât OUG 13 nu este respinsă în prealabil de către Parlament.

OUG 14 a fost deja atacată în instanță în patru sesizări diferite. (cazuri: Luiza Căzănescu , fost deputat PNL Theodor Bals, primarul orașului Năvodari Nicolae Matei).

Conform unui comunicat al grupului USR aceste probleme sunt legate de nerespectarea normelor de tehnică legislativă în adoptarea OUG 14, pe când „practica stabilă a CCR este de a declara neconstituţionale textele care încalcă regulile de tehnică legislativă”.

De exemplu, OUG 13 era deja parțial în vigoare în momentul abrogării  iar abrogarea unui act normativ se poate face pe cale legală doar cu condiția ca abrogarea să intre în vigoare în aceeași dată cu actul normativ [Vezi Art 58, 64, 65 din Legea 24/2000  cu privire la abrogarea actelor normative].

De știut că OUG 13 avea două articole. Art I urma să intre în vigoare la 10 zile după 31.01.2017 dar nu a mai intrat în vigoare din cauză că a intervenit abrogarea în data de 5.02.2017. Articolul II al OUG 13 a fost în vigoare din 31.01.2017 până la 5.02.2017. Astfel, abrogarea nu a intrat în vigoare în aceeași dată cu OUG 13!

De ce nu este corect să spunem că Ordonanța nr. 13 nu a fost niciodată în vigoare

Ordonanța de urgență nr. 13 prevedea intrarea imediată în vigoare a Articolului II al ordonanței (modificări aduse Codului de procedură penală, cu efect pe viitor) și intrarea în vigoare a Articolului I după 10 zile (modificări aduse Codului penal, cu efect asupra tututor celor deja condamnați sau care deja execută pedepse, asupra celor anchetați precum și pe viitor). Acest termen de 10 zile este atipic și  nu a fost inclus cu scopul de a permite reacția Parlamentului sau a Curții Constituționale ci pentru că  legea prevede un termen minim care trebuie respectat până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor privind  contravenţiile (un interval de 30 de zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial, redus la 10 zile în mod excepțional, conform Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor).

Astfel, Art I al Ordonanței nr. 13 nu a fost niciodată în vigoare, dar Articolul II a fost în vigoare din 31 ianuarie 2017 și până la 5 februarie 2017, când a intervenit abrogarea.